Nombor Pendaftaran Variety : |
D139 |
Nama Varieti : |
|
Panjang Buah : |
|
Lebar Buah : |
|
Nisbah Panjang Kepada Lebar Buah : |
|
Saiz Buah : |
Sederhana (2.4 kg) |
Bentuk Buah : |
Oblong |
Bentuk Bahu Buah : |
meruncing |
Bentuk Hujung Buah : |
bulat |
Panjang Tangkai Buah : |
Pendek (4.3 cm) |
Garispusat Tangkai Buah : |
Sederhana (1.8 cm) |
Susunan Duri Keliling Tangkai Buah : |
Duri halus bergabung. tapak sederhana |
Susunan Duri DiHujung Buah : |
Duri halus pendek |
Bentuk Duri DiPangsa Buah : |
Duri kasar dan sederhana panjang |
Bentuk Pangsa Buah : |
tidak berkop |
Kejelasan Pangsa Buah : |
sederhana jelas |
Jenis Duri Antara Pangsa Buah : |
besar dari duri pangsa |
Keadaan Duri DiPangsa Buah : |
|
Warna Hujung Duri : |
|
Warna Tengah Duri : |
|
Warna Pangkal Duri : |
|
Kesenangan Membuka Buah : |
senang |
Tebal Kulit Buah : |
sederhana (1.0cm) |
Tempoh Masa Matang Buah : |
awal |
Warna Isi : |
Putih kekuningan |
Saiz Ulas : |
sederhana |
Tebal Isi : |
Tebal |
Kemanisan Isi : |
Sederhana |
Rasa Pahit : |
Sedikit |
Rasa Lemak : |
Sederhana |
Tekstur Isi : |
Kasar |
Kepejalan Isi : |
Pejal |
Aroma Isi : |
Sederhana |
Peratus Berat Isi Kepada Berat Buah : |
0.265 |
Bil. Ulas Sepangsa : |
2 |
Peratus Biji Penuh : |
82 |
Peratus Biji Separuh Penuh : |
0 |
Peratus Biji Kesep : |
18 |
Saiz Biji : |
sederhana |