Nombor Pendaftaran Variety : |
D143 |
Nama Varieti : |
|
Panjang Buah : |
sederhana(24.0cm) |
Lebar Buah : |
sederhana(15.8cm) |
Nisbah Panjang Kepada Lebar Buah : |
1.48:1 |
Saiz Buah : |
sederhana(1.35kg) |
Bentuk Buah : |
oblong |
Bentuk Bahu Buah : |
sedikit rata |
Bentuk Hujung Buah : |
melekuk sedikit |
Panjang Tangkai Buah : |
sederhana(4.1cm) |
Garispusat Tangkai Buah : |
sederhana(1.4cm) |
Susunan Duri Keliling Tangkai Buah : |
duri halus bergabung |
Susunan Duri DiHujung Buah : |
duri halus pendek dan jarang |
Bentuk Duri DiPangsa Buah : |
duri kasar sederhana panjang |
Bentuk Pangsa Buah : |
berkop |
Kejelasan Pangsa Buah : |
jelas |
Jenis Duri Antara Pangsa Buah : |
kecil dari duri pangsa |
Keadaan Duri DiPangsa Buah : |
lurus tidak bertaup |
Warna Hujung Duri : |
perang |
Warna Tengah Duri : |
hijau gangsa |
Warna Pangkal Duri : |
hijau gangsa |
Kesenangan Membuka Buah : |
senang |
Tebal Kulit Buah : |
sederhana(1.1cm) |
Tempoh Masa Matang Buah : |
sederhana |
Warna Isi : |
kuning keputihan |
Saiz Ulas : |
besar |
Tebal Isi : |
tebal |
Kemanisan Isi : |
sederhana |
Rasa Pahit : |
tiada |
Rasa Lemak : |
sederhana |
Tekstur Isi : |
kasar |
Kepejalan Isi : |
pejal |
Aroma Isi : |
sederhana |
Peratus Berat Isi Kepada Berat Buah : |
0.297 |
Bil. Ulas Sepangsa : |
2 |
Peratus Biji Penuh : |
33.3 |
Peratus Biji Separuh Penuh : |
0 |
Peratus Biji Kesep : |
66.6 |
Saiz Biji : |
sederhana |