Nombor Pendaftaran Variety : |
D159 |
Nama Varieti : |
Bantal Emas |
Panjang Buah : |
panjang(31.5cm) |
Lebar Buah : |
lebar(22.5cm) |
Nisbah Panjang Kepada Lebar Buah : |
1.4:1 |
Saiz Buah : |
besar(3.4kg) |
Bentuk Buah : |
ovat |
Bentuk Bahu Buah : |
melekuk |
Bentuk Hujung Buah : |
meruncing |
Panjang Tangkai Buah : |
sederhana(5.3cm) |
Garispusat Tangkai Buah : |
|
Susunan Duri Keliling Tangkai Buah : |
duri kasar bergabung |
Susunan Duri DiHujung Buah : |
duri halus pendek |
Bentuk Duri DiPangsa Buah : |
duri kasar pendek |
Bentuk Pangsa Buah : |
berkop |
Kejelasan Pangsa Buah : |
tidak jelas |
Jenis Duri Antara Pangsa Buah : |
besar dari duri pangsa |
Keadaan Duri DiPangsa Buah : |
sedikit bengkok bertaup keluar |
Warna Hujung Duri : |
perang |
Warna Tengah Duri : |
perang kehijauan |
Warna Pangkal Duri : |
perang kehijauan |
Kesenangan Membuka Buah : |
sederhana |
Tebal Kulit Buah : |
tebal(1.5cm) |
Tempoh Masa Matang Buah : |
lewat |
Warna Isi : |
kuning keputihan |
Saiz Ulas : |
besar |
Tebal Isi : |
tebal |
Kemanisan Isi : |
sederhana |
Rasa Pahit : |
sedikit |
Rasa Lemak : |
sederhana |
Tekstur Isi : |
halus |
Kepejalan Isi : |
sederhana |
Aroma Isi : |
sedikit |
Peratus Berat Isi Kepada Berat Buah : |
0.181 |
Bil. Ulas Sepangsa : |
3 |
Peratus Biji Penuh : |
0 |
Peratus Biji Separuh Penuh : |
7.7 |
Peratus Biji Kesep : |
92.3 |
Saiz Biji : |
sederhana |