Nombor Pendaftaran Variety : |
D29 |
Nama Varieti : |
|
Panjang Buah : |
panjang(29.2cm) |
Lebar Buah : |
sederhana(17.7cm) |
Nisbah Panjang Kepada Lebar Buah : |
1.25:1 |
Saiz Buah : |
sederhana(1.8kg) |
Bentuk Buah : |
ovat |
Bentuk Bahu Buah : |
meruncing |
Bentuk Hujung Buah : |
bulat |
Panjang Tangkai Buah : |
sederhana(4.4cm) |
Garispusat Tangkai Buah : |
sederhana(1.2cm) |
Susunan Duri Keliling Tangkai Buah : |
duri halus pendek bergabung |
Susunan Duri DiHujung Buah : |
duri halus pendek. jarang dan tidak bergabung |
Bentuk Duri DiPangsa Buah : |
sederhana panjang |
Bentuk Pangsa Buah : |
berkop |
Kejelasan Pangsa Buah : |
jelas |
Jenis Duri Antara Pangsa Buah : |
sama dengan duri dipangsa |
Keadaan Duri DiPangsa Buah : |
lurus tidak bertaup |
Warna Hujung Duri : |
perang |
Warna Tengah Duri : |
hijau kekuningan |
Warna Pangkal Duri : |
hijau kekuningan |
Kesenangan Membuka Buah : |
susah |
Tebal Kulit Buah : |
tebal(1.7cm) |
Tempoh Masa Matang Buah : |
sederhana |
Warna Isi : |
kuning |
Saiz Ulas : |
|
Tebal Isi : |
sederhana |
Kemanisan Isi : |
sangat manis |
Rasa Pahit : |
sedikit |
Rasa Lemak : |
kuat |
Tekstur Isi : |
halus |
Kepejalan Isi : |
lembik |
Aroma Isi : |
sederhana |
Peratus Berat Isi Kepada Berat Buah : |
0.145 |
Bil. Ulas Sepangsa : |
2 |
Peratus Biji Penuh : |
55.6 |
Peratus Biji Separuh Penuh : |
22.2 |
Peratus Biji Kesep : |
22.2 |
Saiz Biji : |
sederhana |